Παυλόπουλος: Παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης επιφέρει κυρώσεις

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικά οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, αναφερόμενος στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε δήλωσή του κατά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικράς Ασίας και Μικρασιατών στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου και ότι η τήρησή της  είναι υποχρεωτική, «μεταξύ άλλων επειδή οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων».

Αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι και εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here