Παυλόπουλος: Να διορθωθούν τα λάθη του ΔΝΤ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την ανάγκη να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτει η έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα. Η έκθεση δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική Οικονομία» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

«Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά. Οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας» συνέχισε, σημειώνοντας:

«Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και ελπίζω και οι Εταίροι μας, ύστερα από αυτή την έκθεση, να μας διευκολύνουν. Και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχία».

Ο κ. Παυλόπουλος, σημείωσε την «αξιοζήλευτη δράση» της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, μίλησε για τον «πολλαπλό της ρόλο» αλλά την «προσήλωση στην πατρίδα», που, όπως υπογράμμισε, «αγωνίζεται, θα αγωνισθεί, θα ξεπεράσει την κρίση».

«Και είναι πολύ περισσότερο χρήσιμο αυτές τις ώρες να αναδεικνύουμε, σε παγκόσμια κλίμακα, τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού. Γιατί είναι αυτές οι αξίες που αν επικρατήσουν, μπορούν πραγματικά να εμπεδώσουν την Ειρήνη και την Δημοκρατία στον κόσμο. Αυτό το οποίο έχει προκαλέσει όλη αυτή την αναταραχή, την επάνοδο της τρομοκρατίας, είναι και το γεγονός ότι ο Πολιτισμός μας έχει χάσει σημαντικά ερείσματα, που θα πρέπει να τα ξαναβρεί. Αν επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες του Πολιτισμού μας, του Δυτικού Πολιτισμού που κατάγεται όμως από τον Ελληνικό Πολιτισμό, η πορεία της Ανθρωπότητας θα είναι καλύτερη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας, αφού, όπως είπε, «παρά τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, αταλάντευτος προχωράει αυτό τον δρόμο. Και αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί αποδεικνύει ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από άλλους. Εμείς με θυσίες προχωράμε μέσα στην Ευρώπη. Άλλοι χωρίς θυσίες εγκαταλείπουν την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Θωμάς Κατσιαντώνης, ανέφερε: «Τα ζητήματα που βλέπουμε σήμερα, στη Μεσόγειο, στη γειτονική χώρα την Τουρκία και η ανάγκη σταθερότητας στην Μέση Ανατολή, δείχνει και πάλι ένα παράδειγμα ότι η Ελλάδα είναι πραγματικά σταθεροποιητικό στοιχείο στην γεωπολιτική θέση της. Και είναι καλό και σωστό, φυσικά όλοι σκεφτόμαστε τι θα γίνει στα γειτονικά κράτη και επί πλέον ευχόμαστε να προχωρήσει η Ελλάδα στην πορεία της. Και προσπαθούμε με τον δικό μας τον τρόπο να συμβάλλουμε, σε ότι μπορούμε, να βοηθήσουμε την βελτίωση της καταστάσεως σε όλα τα επίπεδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here