Παυλόπουλος: Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα βγούμε από την κρίση

Την ανάγκη, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι θα υπάρξει ενότητα και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί η κρίση, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σάμο στον χαιρετισμό του, στην τελετή της λιτάνευσης της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο κ Παυλόπουλος, με αφορμή και τη νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης, της οποίας η 191η επέτειος γιορτάζεται σήμερα στο νησί, ανάφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του:

«Το κορυφαίο ιστορικό προηγούμενο της Ναυμαχίας στο στενό της Μυκάλης, στις 5 Αυγούστου 1824, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Σάμου από τον οθωμανικό ζυγό, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

»Είμαι βέβαιος, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, ότι τον δρόμο αυτόν θα τον διανύσουμε ξανά για να αντιμετωπίσουμε την δεινή κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον Τόπο και τον Λαό μας. Τούτη τη φορά μάλιστα μαζί με τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης και με πυξίδα τις αρχές και της αξίες του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που βρίσκονται στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας. Και θα τον διανύσουμε οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως το πράξαμε όταν χρειάσθηκε να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας.»

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε το απόγευμα στην Σάμο, όπου έγινε δεκτός από τις τοπικές αρχές. Κατά την υποδοχή του, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου επισήμανε ότι με την παρουσία του στο νησί επιβεβαιώνει ότι «..η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για τους νησιώτες, αφουγκράζεται τα πολλά και σύνθετα προβλήματά τους και αναζητεί τρόπους για την επίλυσή τους».

Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου, όπου τον υποδέθηκε ο δήμαρχος της Σάμου Μ.Αγγελόπουλος , ενώ στην συνέχεια παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της πόλης..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην συνεχεία μετέβει στον Ταρσανά, απ όπου παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου, στο Λιμάνι του Πυθαγορείου. Το βράδυ επρόκειτο να παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο Δήμαρχος της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here