Παυλόπουλος από το Γοργοπόταμο: Πιστοί στα μεγάλα και ανεξίτηλα ιδανικά του έθνους

Στα μηνύματα ενότητας που εξέπεμψε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου 73 χρόνια πριν, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Γοργοπόταμο αλλά και στη Λαμία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον επίσημο εορτασμό των 73 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκετές φορές σημείωσε την ανάγκη «που επιβάλλουν οι κρίσιμες εθνικά στιγμές αλλά και η διεθνής συγκυρία για αρραγή ενότητα».

Ο κ. Παυλόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αντιστασιακούς και να τονίσει με την παρουσία του αλλά και με τον χαιρετισμό του την ανάγκη για εθνική ενότητα.

«Ιδίως υπό τη σημερινή εθνικώς κρίσιμη εσωτερική και διεθνή συγκυρία η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχτούμε όσα πρέπει από την εμβληματική μάχη του Γοργοπόταμου» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας επικό επίτευγμα της ενωμένης εθνικής αντίστασης την ανατίναξη της γέφυρας και τη συνεργασία των αντάρτικων ομάδων του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα, όπως επίσης και των συμμαχικών δυνάμεων και των Άγγλων σαμποτέρ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε όλους να είναι πιστοί «στα μεγάλα και ανεξίτηλα ιδανικά του έθνους» όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι θα οδηγήσουν με ασφάλεια τη χώρα μας και το λαό μας στο δρόμο της δημιουργίας και του μέλλοντος που μας αρμόζει κατά τον ιστορικό προορισμό μας».

Στο χαιρετισμό του στο Γοργοπόταμο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινή προσπάθεια των αντάρτικων ομάδων η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα σοβαρό πλήγμα στις δυνάμεις του άξονα. Χαρακτήρισε την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως σύμβολο ενότητας και κάνοντας προβολή στις σημερινές συνθήκες, σημείωσε με νόημα ότι η κοινή προσπάθεια είναι εκείνη που θα βοηθήσει για να διαβούμε τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος τις μέρες που διανύουμε και μάλιστα τόνισε ότι κάποιες φορές είναι κατώτερο των περιστάσεων.

«Την τελευταία αυτή πενταετία, πέρα από την οικονομική κρίση, βιώνουμε και την πολιτική, με το πολιτικό μας σύστημα να αποδεικνύεται καθημερινά τραγικά κατώτερο των περιστάσεων» είπε ο κ. Μπακογιάννης και συμπλήρωσε ότι «αυτοπαγιδευθήκαμε σε διχαστικές στρατηγικές και κοντόφθαλμες πολιτικές, που έβλαψαν και βλάπτουν τη χώρα»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «αρκετές φορές στην ιστορία μας έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Με συνεννόηση και σύμπνοια όμως, κάναμε την υπέρβαση». Ζήτησε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων της χώρας και τόνισε πως «ο Γοργοπόταμος είναι μια κιβωτός μνήμης και ελπίδας».

Η ιστορική γέφυρα κομίζει το μήνυμα της ενότητας, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «όπως τότε έτσι και σήμερα μπορούμε ενωμένοι με συνεργασία, συνεννόηση και ομόνοια να τα καταφέρουμε. Όπως ξαναχτίσαμε αυτή τη γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα, έτσι μπορούμε να ξαναχτίσουμε και την εμπιστοσύνη μεταξύ μας».

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης χαρακτήρισε ως μήνυμα εθνικής ενότητας ακόμη και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για πρώτη φορά στο Γοργοπόταμο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here