ΠΑΣΟΚ: Οδηγούμαστε σε ολιγοπώλιο στην ενημέρωση

«Στην εποχή της ‘ντεμέκ-Αριστεράς’, αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με την διαφάνεια, την δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι τα ‘γερά πορτοφόλια’» σημειώνει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

«Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κυβερνητικών επιλογών, με μεγάλες περικοπές, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Όλοι είχαμε προτείνει ‘να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο’. Όμως η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία, δεν αναιρεί τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν από τις κυβερνητικές επιλογές.

» 1ον Οδηγούμαστε σε ολιγοπώλιο στην ενημέρωση με τον αυθαίρετο αριθμό των τεσσάρων αδειών, και μάλιστα μέσω μιας διαδικασίας που έχει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας, με την παράκαμψη του ΕΣΡ ως ανεξάρτητης αρχής. Ολιγοπώλιο που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα και την πολυφωνία της ενημέρωσης, δηλαδή στην Δημοκρατία.

» 2ον Το υψηλό τίμημα που προσέφεραν οι επιχειρηματίες σε μια καθημαγμένη αγορά, ένα από τα δύο σημαίνει: Ή οι τέσσερις άδειες είναι πολύ λίγες ή κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς. Ειδικά γι’ αυτούς, είμαστε σίγουροι ότι σε πολύ λίγο χρόνο οι σκοποί και τα μέσα τους θα είναι ορατά σε όλο τον ελληνικό λαό, δεν θα μπορούν να κρυφτούν. Και με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι η επικράτηση του κουμπάρου υπουργού – υποδομών έναντι του επίσης κουμπάρου υπουργού Αμυνας, θα αποδειχθεί ‘Πύρρειος’ νίκη.

» 3ον Το ‘μαύρο’ σε τέσσερα κανάλια και ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων αποδεικνύει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Στην εποχή της ‘ντεμέκ-Αριστεράς’, αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με την διαφάνεια, την δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι τα ‘γερά πορτοφόλια’».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here