Παρουσιάσθηκε αυτοβούλως και συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχ. Ζολώτας

Από MARKET FAIR

Εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών στην Αθήνα και συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης αφού δεν παρέστη στη δίκη όπου κατηγορείται για χρηματισμό του Κύπριου τέως κεντρικού τραπεζίτη Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Ο Ζολώτας ήταν συνεταίρος του Ανδρέα Βγενόπουλουη στη MIG και στο IRF.

Σύμφωνα με την κυπριακή δικαιοσύνη φέρεται να χρημάτισε τον Χριστοδούλου με 1.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό κατεβλήθη στην κόρη του τέως κεντρικού τραπεζίτη από εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή την Focus.

Κατά του Ζολώτα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών επειδή δεν παρουσιάστηκε στην Κύπρο στα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να δικαστεί για την παραπάνω υπόθεση.

Ο Μιχάλης Ζολώτας επιδιώκει να μην εκδοθεί στην Κύπρο. και εκπροσωπείται από κορυφαίο ποινικολόγο και καθηγητή Νομικής, τον δικηγόρο Χρήστο Μυλωνόπουλο.

Ο Μιχάλης Ζολώτας έγινε περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα ως μέλος του Παναθηναϊκού την περίοδο κατά την οποία ασχολήθηκε με την ομάδα ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ωστόσο, Ανδρέας Βγενόπουλος και Μιχάλης Ζολώτας ήταν συνεταίροι στο επενδυτικό κεφάλαιο IRF το οποίο ήταν εκ των βασικών μετόχων της MIG.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα Marfin δανειοδότησε με εκατοντάδες εκατομμύρια εταιρείες συμφερόντων του Μιχάλη Ζολώτα (Terra Stabile και άλλες), τα οποία δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα οι τράπεζες να έχουν βγάλει στο σφυρί ακίνητα της Terra Stabile και άλλων εταιρειών.

Συνελήφθη και ο Φόλε

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη και του Μιχάλη Φόλε ο οποίος ήταν στέλεχος της Μarfin Popular Bank και διαχειριζόταν μεταξύ άλλων και τον λογαριασμό της Focus στο υποκατάστημα της Marfin Popular Bank στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here