Παρίσι: Ανοιξε η πρώτη πειραματική αίθουσα για χρήση ναρκωτικών

Η πρώτη αίθουσα για χρήση ναρκωτικών εγκαινιάστηκε στο Παρίσι και θα λειτουργήσει την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο πειράματος που θα διαρκέσει έξι χρόνια. 

Η «αίθουσα κατανάλωσης ναρκωτικών με μικρότερο κίνδυνο», όπως είναι η επίσημη ονομασία της, βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαριμπουασιέ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, τη συνοικία του Παρισιού που πλήττεται περισσότερο από τη χρήση ναρκωτικών.

Εκεί θα μπορούν χρήστες ναρκωτικών να κάνουν ενέσιμη χρήση σε ελεγχόμενες υγειονομικές συνθήκες, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και με αποστειρωμένο υλικό.

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 13:30 έως τις 20:30 και είναι διαμορφωμένη σε 450 τ.μ. προκειμένου να υποδέχεται περίπου 100 ανθρώπους, υποχρεωτικά ενηλίκους. Βρίσκεται μέσα στον περίβολο του νοσοκομείου, αλλά με χωριστή είσοδο.

Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν η οποία επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο, το άνοιγμα της νέας αυτής αίθουσας «αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της μάστιγας των εξαρτήσεων».

Πρόκειται επίσης για «την κατάληξη μιας πολιτικής μάχης, η οποία δεν ήταν εύκολη και έδωσε λαβή σε υπερβολές», πρόσθεσε η Τουρέν διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία είναι η 10η χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο. Άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχες αίθουσες είναι η Γερμανία, η Αυστραλίας, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Δανίας, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here