Παράταση για άλλους 6 μήνες της προφυλάκισης του Τάκη Μουσσά

Για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου του 2017, θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τάκης Μουσσάς, κατηγορούμενος για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αρετής Σκαφίδα και πρότεινε την παράταση της προφυλάκισής του , απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου.

«Καθίσταται απολύτως αναγκαία η διατήρησή της για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων και την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορούμενου ενώπιον των δικαστικών αρχών σε κάθε στάδιο», αναφέρεται στο βούλευμα.

Κατά την εκτίμηση των δικαστών, εξακολουθούν να υφίστανται στο ακέραιο οι αρχικοί λόγοι της προφυλάκισής του με τις κατηγορίες: α) της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένης εκβίασης (οικονομικό όφελος), β) της κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένης εκβίασης (απειλή λειτουργήματος κατ΄ επάγγελμα και γ) της ενεργητικής δωροδοκίας με υπόσχεση για ενέργεια υπαλλήλου, που αντίκειται στα καθήκοντά του σε βάρος νομικών προσώπων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here