Παραπολιτικά: Στο pay roll της ΝΔ ο Μαυρίκος με 18.450 ευρώ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Εγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος για το κύκλωμα εκβιασμών, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν στο pay roll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, με μισθό 18.450 ευρώ το μήνα, δημοσιεύουν αύριο Σάββατο τα Παραπολιτικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο κανάλι EPSILLON TV κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για το εάν πράγματι αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει εάν όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα αληθεύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; », είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος εκδότης αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία.

Εν τω μεταξύ ερώτηση είχε καταθέσει νωρίτερα στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αυγενάκης ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να μάθει αν «έχει υπάρξει επικοινωνία, πολύ περισσότερο συνάντηση, έστω κι ενός μέλους του «κυκλώματος των εκβιαστών» με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος».

Σχολιάζοντας την ερώτηση η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

Τι να σας πω δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών ξέρετε, αυτά μένουν να τα δούμε. Ξέρετε όμως ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς  οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κτλ, όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του.  Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here