Παραλύει η χώρα από την γενική απεργία για το ασφαλιστικό

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης, ημέρας της γενικής απεργίας θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν και οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκίνησαν στάσεις εργασίας από τη Τρίτη ενώ την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Χωρίς πλοία

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Εως 8 Φεβρουαρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Από τα καθήκοντά τους  απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα ενώ  οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Απεργία διαρκείας οι αυτοκινητιστές

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν οι γιατροί. Συγκεκριμένα αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι αύριο, Τετάρτη. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Αποχή από φορολογικές δηλώσεις μελετούν οι φοροτεχνικοί

Το ενδεχόμενο αποχής των λογιστών-φοροτεχνικών από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να εξετάσουν οι επικεφαλής όλων των φορέων, που εκπροσωπούν τον κλάδο, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια.
Η συνάντηση πραγματοποιείται, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, και το οποίο προβλέπει την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μητροπόλεως 12-14, την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, και ώρα 12:00.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here