Παραλία Γλυφάδας: Άξαφνα, προέκυψε θαύμα!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Έχει κλείσει επταετία. Από τότε που φωτογραφήσαμε για πρώτη φορά την αδιανόητη κατασκευή – κατάλληλη μόνο για extreme games – πρόσβασης (υποτίθεται) των ανθρώπων με κινητική αναπηρία στη θάλασσα, στην παραλία του δήμου Γλυφάδας. Έκτοτε κάθε λίγο και λιγάκι ξανά και ξανά την φωτογραφίζαμε ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή οι αρμόδιοι θα φιλοτιμηθούν. Μέχρι που κατά το κοινώς λεγόμενο μπαφιάσαμε, χάσαμε κάθε ελπίδα …

Ώσπου, άξαφνα, προέκυψε θαύμα! Κατόπιν πρωτοβουλίας του δήμου, τοποθετήθηκε (πρώτες μέρες του Ιουλίου 2015) και στο παράλιο μέτωπο του κοσμοπολίτικου δήμου επαρκέστατος μηχανισμός ανεμπόδιστης πρόσβασης των ανθρώπων με κινητική αναπηρία στη θάλασσα (το γνωστό seatrack), σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από την αδιανόητη κατασκευή. Επιτέλους!

Μισό θαύμα για να είμαστε ακριβείς. Το επόμενο μισό θαύμα συντίθεται από δυο ακόμα υπολειπόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη. Πρώτον, την προστασία του seatrack ώστε να μην … εκτονωθούν πάνω του τα πάθη και μίση των γνωστών – αγνώστων αγανακτισμένων ρατσιστών (περσινό φαινόμενο της Νέας Μάκρης). Και, δεύτερον, την μεγαλύτερη δυνατή χρήση του μηχανισμού από τους ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι οποίοι πλέον καλούνται να υπερβούν τους εύλογους φόβους τους και να γευτούν ελεύθερα και απελευθερωτικά την πρόσβαση στο υγρό στοιχείο. Δημιουργώντας δια της έντονης παρουσίας τους τείχος άμυνας έναντι των γνωστών – αγνώστων αγανακτισμένων ρατσιστών, επιβάλλοντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους και στην πράξη.

Και μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια για την απόλυτη ολοκλήρωση του θαύματος. Καλό θα ήταν – τι λέτε κύριε δήμαρχε; – η απαράδεκτη αθλιότητα 300 μέτρα παρακάτω που επί χρόνια προσβάλλει το δικαίωμα στην πρόσβαση των κινητικά αναπήρων, το ταχύτερο (σήμερα αν γίνεται) να ξηλωθεί και να πεταχτεί στα αζήτητα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here