Παραιτήθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απο την διατροφή προσφύγων μετά από καταγγελίες

Θέμα δημιουργήθηκε στις Σέρρες, όταν εταιρεία που ανέλαβε τη σίτιση  προσφύγων (με πρόχειρο διαγωνισμό) ανήκε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στον κ. Δημήτρη Τάπα, και στην πορεία (κατά την παράδοση των τροφίμων)  θα ελεγχόταν από την υπεύθυνη σίτισης του κέντρου προσφύγων που ήταν όμως η κόρη του, κ. Χρύσα Τάπα.

Η καταγγελία έγινε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την μαιευτήρα κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, που θεώρησε ότι δημιουργείται ηθικο ζήτημα.

Κστόπιν αυτού, αλλά και της «αξιοποίησης» του θέματος από ΝΔ και Ποτάμι, ο πρόεδρος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη σίτιση, Δημητρης Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε του έργου.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του αναφέρει ότι δεν πήρε το έργο της σίτισης ως Συριζαίος αλλά επειδή έκανε την καλύτερη προσφορά, με 3,5 ευρώ τη μερίδα, και λέει τα εξής:

  • «Θεωρώ ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στις Σέρρες για το θέμα είναι αδικαιολόγητος. Αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομα μου με οδήγησε με τη συναίνεση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών να παραιτηθώ από τον διαγωνισμό. Θέτω όμως ένα καίριο ερώτημα το οποίο είναι το εξής: Αν η καθαρή τιμή των 3.30 ευρώ που πρότεινα εγώ είναι τιμή πλουτισμού ή προσφοράς εκ μέρους μου. Εάν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα τότε μπορούμε να κρίνουμε το πολιτικό και ηθικό κομμάτι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδείξω. Έχω όμως στοιχεία. Ας σκεφθεί ο καθένας από μόνο του και ας κρίνει.Η τιμή αυτή δεν υπάρχει σε κανένα κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ελλάδα. Οι δύο μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν 20-40 χιλιάδες μερίδες την ημέρα αποσύρθηκαν με αυτή την τιμή. Αν γίνει κανονικός διαγωνισμός και κατοχυρωθεί κάτω από 3,30 τιμή που προσέφερα εγώ τότε θα βγω και θα αναγνωρίσω ότι υπάρχει ηθικό πρόβλημα τουλάχιστον. Ο καθένας μπορεί να ξέρει πότε ήρθαν οι πρόσφυγες στις Σέρρες και από πότε άρχισε ο στρατός να τους σιτίζει. Αυτό το μικρό διάστημα που μεσολάβησε επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες πρόσφεραν προϊόντα και εθελοντική εργασία στο Κέντρο Φιλοξενίας των Προσφύγων.Όλα αυτά είναι εθελοντισμός και προσφορά, δεν είναι μπίζνες»

Μετά την παραίτηση του κ. Τάπα το έργο αναλαμβάνει με βάση τους όρους του διαγωνισμού η δεύτερη εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά και είναι η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΑΛΛΑΣ που έχει έδρα τον Σολωμό Κορινθίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here