Παραιτήθηκε λόγω ανόδου της Ακροδεξιάς ο Φάιμαν

Ο Βέρνερ Φάιμαν, καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από όλα τα αξιώματά του αφου αισθανεται οτι πλέον δεν εχει την πλήρη στηριξη των μελών του κόμματός του.  Αιτία στάθηκε ο προ δεκαπενθημέρου  καταποντισμός του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου στον πρώτο γύρο για τις προεδρικές εκλογές της χώρας, όπου θριάμβευσε ο ακροδεξιός υποψήφιος με 35% -ο δεύτερος γύρος είναι σε 12 μέρες.

Ο Φάιμαν είχε προσπαθησει απο το 2008 μεχρι τώρα  να ακροβατήσει αναμεσα στους αρκετά συγγενείς αλλά όχι και πληρως ταυτιζόμενους χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες. Πρόσφατα έκανε κι άλλες ακροβασίες, υιοθετώντας στην πράξη ξενοφοβικά μέτρα κατά των προσφύγων, αλλά αρνούμενος να υιοθετήσει και πλήρως την ρητορικη των ακροδεξιών.

Ομως ειναι πιθανό και να πληρώνει απλώς τη φθορά των 10 ετών εξουσίας του συνασπισμού του οποίου ηγείται. Ζήτημα αιχμής υπήρξαν εξάλλου και τα αντιλαϊκά μέτρα που ο Φάιμαν φάνηκε να υποστηρίζει, με αποτέλεσμα στη λαϊκή δεξιά κυρίαρχος διεκδικητής κοινωνικής δικαιοσύνης να απομείνει πλέον η άκρα δεξιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here