Παραίτηση Θωμόπουλου από την Πειραιώς

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, μετά από τρία χρόνια παραμονής στην τράπεζα. Eως το 2012 ανήκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας όπου έφθασε ως τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζα Πειραιώς «ο ‘Ανθιμος Θωμόπουλος υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας. Ο κ. Θωμόπουλος θα παραμείνει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή και παράδοση των καθηκόντων του».

Αυτή αποτελεί την τελευταία πράξη του σίριαλ των τελευταίων ημερών με πληροφορίες, ανακοινώσεις, διαψεύσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι το ΤΧΣ είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, αλλά με ανακοίνωσή του το Ταμείο είχε διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες. Ψστόσο το γεγονός ότι υπήρξε τόσο σαφής αναφορά στην ανακοίνωση του ΤΧΣ δεν πέρασε απαρατήρητο.

Αλλες πληροφορίες επιμένουν πάντως ότι ότι ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής σε συνάντηση που είχε με τον κ. Θωμόπουλο του ζήτησε την παραίτησή του «ατύπως» με την προσδοκία ότι εκείνος, όπως άλλωστε συνηθίζεται, θα την υπέβαλλε οικειοθελώς, χωρίς να προκληθεί αντιπαράθεση.  Κάτι που παρά τις προσπάθειες του τελευταίου, δεν απέφυγε τελικά καθώς πολλοί του  χρέωναν ανοικτά στον παραιτηθέντα αποτυχημένες κινήσεις στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας οι οποίες οδήγησαν δυο φορές στην παράταση του book building, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here