Παρίσι: Στη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας

Προσκεκλημένος με την ιδιότητα του παρατηρητή, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει σήμερα, για δεύτερη φορά, στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στο Παρίσι.

Η αυνάντηση γίνεται προκειμένου η λεγόμενη προοδευτική πλευρά της ΕΕ να συμφωνήσει σ ένα μίνιμουμ θέσεων αναμόρφωσης της ΕΕ ιδίως στους τομείς που αφορούν την οικονομία και τον τερματισμό της λιτότητας, το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια και το προσφυγικό.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη σημασία στη συνάντηση, εν όψει και επερχόμενης της συνάντησης των χωρών του Νότου στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτάσεις για μια αλλαγή πολιτικής και στροφή στην ανάπτυξη και τη κοινωνική ευρώπη καθώς και για μια ενιαία πολιτική στο προσφυγικό.

Η συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών θα γίνει στο κάστρο Chateau de La celle Saint – Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Παρ’ ότι προσκεκλημένος και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, δεν θα συμμετάσχει τελικά λόγω της τραγωδίας με το σεισμό στο Αματρίτσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι ηγέτες και πολιτικοί αρχηγοί που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή είναι:
Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Λουίς Σάντος ντα Κόστα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, ο Εσθονός υπουργός Υγείας και Εργασίας Γεβγένι Οσινόφσκι, ο Λουξεμβούργιος υπουργός εξωτερικών Ζαν Ασελμπορν, ο Μαλτέζος υπουργός εξωτερικών Ζωρζ Βέλα, ο πρόεδρος του Βελγικού Σοσιαλιστικού κόμματος Ελιο ντι Ρούπο, ο Ισπανός ΓΓ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού και Εργατικού κόμματος (PSOE) Πέντρο Σανσέζ Περέζ – Καστεχόν, ο αρχηγός του εργατικού κόμματος (PVDA) της Ολλανδίας Ντιεντερίκ Σάμσον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέϊ Στανισέβ.

Από την Κομισιόν θα συμμετάσχουν: ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here