Παρίσι: Πτώση στις κρατήσεις εισιτηρίων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

 

Η Γαλλία είναι η πιό δημοφιλής χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες, με το Παρίσι να δέχεται 32,2 εκατομμύρια επισκεπτών το 2014. Την εβδομάδα που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Παρίσι κατέγραψε πτώση στις νέες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών ForwardKeys, οι παγκόσμιες κρατήσεις για το Παρίσι ήταν 27% λιγότερες για το διάστημα 14-21 Νοεμβρίου από ό,τι για το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Ο διευθυντής της εταιρείας έρευνας Ολιβιέ Ζαγκέρ απέδωσε την πτώση κυρίως σε ταξιδεύοντες τουρίστες, και όχι σε επιχειρηματίες ή άτομα που είχαν προορισμό συγγενείς ή φίλους. «Η περίοδος των ακυρώσεων τελείωσε  αλλά η τάση στις κρατήσεις δεν δείχνει ακόμα ανάκαμψη» ανέφερε με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων. Προέβλεψε μάλιστα ότι «θα πάρει πολλούς μήνες» για να ανακάμψουν.
Σε ό,τι αφορά την εποχή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ForwardKeys, οι κρατήσεις έχουν πέσει από την ίδια εποχή πέρσι κατά 13%.
Την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι (Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου), οι ακυρώσεις εισητηρίων ήταν 21% ψηλότερες από την ίδια εποχή το 2014, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες ενδείξεις πλησιάζουν το περσινό επίπεδο ακυρώσεων.
Πηγή στην Air France ανέφερε ότι έχει υπάρξει μείωση της κίνησης μετά τις επιθέσεις, αλλά είναι ακόμα νωρίς να τεκμηριωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ – Reuters

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here