Παρίσι: Η επέλαση των ποντικών

«Επίθεση» από ποντίκια δέχεται το Παρίσι, με αποτέλεσμα οι αρχές της πόλης να αναγκαστούν να κλείσουν πέντε πάρκα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο πληθυσμός των τρωκτικών έχει πολλαπλασιαστεί λόγω της αύξησης των απορριμμάτων. Υπολογίζεται ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ποντίκια «συγκατοικούν» με τους Παριζιάνους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, κάτοικοι ανέφεραν ότι μέσα σε μία μέρα είδαν στην πολυσύχναστη οδό Rue de Rivoli μέχρι και έως 200 αρουραίους, ενώ στα πάρκα η εικόνα είναι ακόμα χειρότερη.

Ο Gilles Demodice, αξιωματούχος του δήμου ανέφερε σχετικά: «Το πρόβλημα ξεκινά από τους ανθρώπους που θέλουν να ταΐσουν τα πουλιά ή αδέσποτες γάτες, αλλά στο τέλος τα τρωκτικά είναι αυτά που επωφελούνται».

Οι αρχές της πόλης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλέον το πρόβλημα μόνο με παγίδες, καθώς οι ποντικοί μπορούν να βρουν τροφή και αλλού, οπότε αποφεύγουν τις δολωμένες παγίδες.

Μάλιστα, πέρα από την τοποθέτηση επιπλέον παγίδων, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι ο επανασχεδιασμός των κάδων απορριμάτων, ώστε οι αρουραίοι να μην μπορούν να μπουν μέσα, ενώ συνεργεία κλείνουν όλες τις εξόδους στο σύστημα αποχέτευσης!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here