Παρίσι: Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού της Παρασκευής

Πηγές  των γαλλικών ανακριτικών αρχών υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει τον εγκέφαλο που οργάνωσε και κατηύθυνε τις βάρβαρες  επιθέσεις στο Παρίσι. Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία. Ο ίδιος φέρεται να είναι μεταξύ άλλων και πίσω από την απόπειρα επίθεσης στο τρένο της Thalys.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται το Reuters και το Associated Press (AP), ο 27χρονος Αμπαούντ «φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τον σχεδιασμό αρκετών επιθέσεων στην Ευρώπη».

Το AP αναφέρει πως ο Αμπαούντ θεωρείται όχι μόνο σχεδιαστής του μακελειού της Παρασκευής, αλλά και της αποτυχημένης απόπειρας στο τρένο της Thalys το καλοκαίρι, όπως και ότι βρίσκεται πίσω από επίθεση σε εκκλησία στην περιοχή του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμπαούντ βρίσκεται στη Συρία. Ο Αμπαούντ επίσης φέρεται να αναφέρεται ως διασύνδεση στου Ιμπραΐμ Αμντεσλάμ (δράστης στις επιθέσεις, αδελφός του καταζητούμενου).

Προηγουμένως, η Liberation τον είχε αναφέρει ως σύνδεσμο του φοιτητή Σιντ Αχμέντ Γκλαμ,  ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο για μία δολοφονία.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κατεύθυνε από την ελληνική πρωτεύουσα μέσω κινητού τηλεφώνου τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν γίνει έρευνες και σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου είχαν γίνει προσαγωγές υπόπτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here