«Παρέμβαση» Τσίπρα υπέρ Μεϊμαράκη στη κούρσα διαδοχής της ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μια αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού, ένα σχόλιο που έκανε κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του, θα μπορούσε να εκληφθεί ως στήριξη του σημερινού προσωρινού, υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ στην διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας. Αποτελούσε όμως μάλλον μια πράξη αβροφροσύνης προς την ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσφατα έχασε τις εκλογές παρά ως προτίμηση και έκφραση βουλήσεως του πρωθυπουργού.

«Κύριε Μεϊμαράκη, ελπίζω να έχω τη χαρά να συνομιλώ και στη συνέχεια  μαζί σας στη Βουλή και να μου προτείνετε ισοδύναμα ώστε να προασπίσουμε από κοινού το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή, πολλοί βουλευτές της ΝΔ χαμογελούσαν αμήχανα ή διαφωνούσαν.

¨Βλέπω ότι κάποιοι έχουν αντιρρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας χαμογελώντας και τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο, την απόπειρα αναφοράς του στα εσωτερικά της ΝΔ.

Βέβαια κάποιοι σχολίαζαν ότι αυτή η λεκτική παρέμβαση του κ. Τσίπρα και η προσωπική του αναφορά στον κ. Μειμαράκη, δεν μπορεί να εκληφθεί ευνοικά για εκείνον.

Αλλοι πάλι, εκτιμούσαν ότι η φράση του κ. Τσίπρα προς τοκ Μειμαράκη, «μαζί να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον» ήταν μια φράση αναγνώρισης και εκτίμησης προς τον εκλεκτό των Καραμανλικών στη ΝΔ, εν αντιθέσει με τους άλλους υποψήφιους.

Η συζήτηση αφορούσε τα ισοδύναμα που αναζητά η κυβέρνηση για να αντικαταστήσει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here