Παρέμβαση της προέδρου ΑΠ για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Βγενόπουλου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Είχε ή όχι δικαιοδοσία η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη να εξετάσει τη δικογραφία του  Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με τα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, η οποία τελικά τέθηκε με απόφασή της στο αρχείο;

Στο ερώτημα καλείται να απαντήσει η πειθαρχική έρευνα που παρήγγειλε σήμερα Τρίτη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που της παρέχει ο νόμος για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων.

Η παρέμβαση της κ.Θάνου εκδηλώνεται λίγες ημέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την κ.Τσατάνη και τις πανηγυρικές δηλώσεις Βγενόπουλου περί κατάρρευσης της εις βάρος του σκευωρίας.  Η εισαγγελική λειτουργός που τίθεται υπό πειθαρχικό έλεγχο, έκρινε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες για αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση των δανείων και αφού στον χειρισμό της δικογραφίας είχαν εμπλακεί αρκετοί εισαγγελείς, ανάμεσα στους οποίους και οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

 

 

Προηγήθηκε της ενέργειας της προέδρου του ΑΠ, σχετική αναφορά από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πάντως, για την υπόθεση συνεχίζεται η δικαστική έρευνα στην Κύπρο, αφού τα αδικήματα φέρεται ότι έχουν διαπραχθεί στην Κύπρο.

Το αντικείμενο του πειθαρχικού ελέγχου εστιάζεται στο γιατί χειρίστηκε την υπόθεση η κ.Τσατάνη, ενώ θα μπορούσαν να διενεργήσουν την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ή Οικονομικού Εγκλήματος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here