Παρέμβαση Σπίρτζη: Αεροπορικώς επιστρέφουν οι μαθητές που εγκλωβίσθηκαν στη Κρήτη

Με  παρεμβάσεις του  Υπουργού Υποδομών και  Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του διοικητή  της  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  κ.  Κώστα Λιντζεράκου,  δόθηκε  άμεση λύση στο πρόβλημα των  χιλιάδων  μαθητών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Κρήτη, λόγω της απεργίας των ναυτεργτατών.

Μετά από στενή συνεργασία με τον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή  έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών .

Συγκεκριμένα:

1.Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών  στις πτήσεις  που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις  εστίες τους.

  1. Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί.

Η  μεταφορά   θα γίνει με διαδοχικές πτήσεις των 3 ελληνικών αεροπορικών Aegean,  Αstra και  Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” .

Ειδικότερα:

Η εταιρεία Aegean  θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς  αεροσκάφη Α321  και θα μετακινήσει περί τα 1000 άτομα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από  το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.

Η  εταιρεία ASTRA  θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της  τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.

Επίσης, η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400  και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα.

Η πρώτη πτήση  της εταιρίας  έγινε στις 10 το πρωί από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες:

13:00 μ.μ.
14:10 μ.μ.
16:00 μ.μ.
21:20 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here