Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν Alpha, Star-Aστειότητες, απαντά η ΓΓΕΕ

 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητεί ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, επικαλούμενος μεταξύ άλλων το γεγονός ότι από την μελέτη του υλικού των καμερών, προκύπτει ότι αστυνομικός έμεινε 40 δευτερόλεπτα  στην ίδια τουλαέτα με υποψήφιο!

Αστειότητες χαρακτηρίζει τις «αποκαλύψεις» η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τονίζει ότι αποδεικνύουν την έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαζαράτος κατήγγειλε ότι από τη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν. Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα, όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, ήταν  αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών, αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις κάμερες καταγράφεται ο επικεφαλής αποστολής ενός υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό να μπαίνουν μαζί στην ίδια τουαλέτα και να μένουν εκεί επί 40 δευτερόλεπτα!

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στραβά και κατέληξε σε μία δύσοσμη παρωδία. Για τον διαγωνισμό έκτρωμα είναι πια υπεύθυνα μόνο τα ποινικά δικαστήρια. Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως. Στάλθηκε επιστολή  και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαράτος.

 

 

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here