Παρέμβαση αλληλέγγυων έξω από το σπίτι της εισαγγελέως ανηλίκων

 

«Παρέμβαση» έξω από την οικία της Εισαγγελέως Ανηλίκων πραγματοποίησε το πρωί ομάδα αλληλέγγυων. Με πανό και συνθήματα, ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα των συλληφθέντων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, και να δοθεί η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό πως η Εισαγγελέας Ανηλίκων κυρία Νικολού έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί και ήδη συντάσσει την εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου αγοριού της Πόλας Ρούπα, που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μεταφέρθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρωί οι δύο κρατούμενες παραπονέθηκαν ότι ένιωθαν αδιαθεσία και αδυναμία. Για τον λόγο αυτό, με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διακομίστηκαν στο «Σωτηρία» το οποίο εφημερεύει, όπου βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα. Σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία, περιμένουν να υποβληθούν προληπτικά, σε μια σειρά εξετάσεων, προκειμένου να αποφανθούν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Συνέλευσης Αλληλέγγυων»:

«Σήμερα, Κυριακή 8/1, το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι/ες πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το σπίτι της αντιεισαγγελέως ανηλίκων Μαρίας – Ελένης Νικολού, η οποία υπακούοντας προφανώς σε άνωθεν εντολές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αφού αφαίρεσε την επιμέλεια από τους γονείς αρνήθηκε να την δώσει στους συγγενείς του. Οι σύντροφοι Ρούπα και Μαζιώτης από την πρώτη στιγμή της ομηρίας του 6χρονου γιού τους προχώρησαν σε απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα να δοθεί ΑΜΕΣΑ η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς τους. Στην απεργία πείνας και δίψας συμμετέχει και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στηρίζοντας το αίτημα των συντρόφων της.

Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση του κράτους, σαφώς είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των συντρόφων μας, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες με συνέπεια, αποφασιστικότητα και συνέχεια έχουν αντιπαρατεθεί με όλα τα μέσα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Το ίδιο το παιδί ουσιαστικά κρατείται απομονωμένο και φρουρούμενο στην παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, όπου το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται χαρακτηρίζεται ως επιεικώς απαράδεκτο, μη επιτρέποντας ουσιαστικά στους συγγενείς να το επισκεφτούν.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθημάτα.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των απεργών πείνας Μαζιώτη, Ρούπα και Αθανασοπούλου για την άμεση απόδοση της επιμέλειας του παιδιού στους συγγενείς. Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here