Παράταση και διπλασιασμός του Πακέτου Γιούνκερ- Xαλάρωση ελλειμμάτων

Ο  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της  Deutsche Welle,  θα ανακοινώσει αύριο στους ευρωβουλευτές την πρόθεση της Κομισιόν  να εισηγηθεί την παράταση του επενδυτικού πακέτου που φέρει το όνομά του για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, καθώς και τον διπλασιασμό των πόρων του.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αναμένεται να εισηγηθεί επίσης  αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας που μέχρι στιγμής ελέγχει σχεδόν ασφυκτικά το δημόσιο έλλειμμα στα κράτη μέλη

Το ισχύον σήμερα πακέτο-Γιούνκερ αφορά την περίοδο 2015-2017 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 315 δισ. Ευρώ. Χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς και στο πρώτο έτος λειτουργίας του εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια ύψους 115 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα δημόσια ελλείμματα ο πρόεδρος της Κομισιόν σχεδιάζει να εισηγηθεί να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα δαπάνες για την παιδεία και για ορισμένες δημόσιες επενδύσεις, ώστε να απελευθερωθούν εθνικοί πόροι που θα τονώσουν την ανάπτυξη, γράφει η Deutsche Welle.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here