Παράπονα Τσακαλώτου σε Βελκουλέσκου για τη στάση του ΔΝΤ

Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blogs, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, κατά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών. Με το τρόπο αυτό, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τα παράπονα της ελληνικής πλευράς για το τρόπο με τον οποίο το ΔΝΤ συμπεριφέρεται στις τελευταίες διαπραγματεύσεις και για το άρθρο Τόμσεν στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ. 

Η απάντηση που δόθηκε από τη πλευρά του ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι το Ταμείο δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να καταγράψει τις θέσεις του.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου γύρου συζητήσεων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και κατά τη διάρκεια της, που ξεπέρασε τις 3 ώρες, συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων των επόμενων ημερών, οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι πυκνές τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών.

Με βάση την ενημέρωση που έγινε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο στόχος του νέου γύρου συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία για όσο τον δυνατόν περισσότερα σημεία του Staff Level Agreement. Μεταξύ αυτών είναι και ο προϋπολογισμός του 2018.

Αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς, όμως, να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here