Παππάς: Θέλουμε οικονομικά βιώσιμη τηλεοπτική αγορά

Την βούληση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια οικονομικά βιώσιμη τηλεοπτική αγορά, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Υποστήριξε ότι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι βιώσιμοι, ενώ σε σχόλιο ότι θα αυξηθεί η ανεργία στον κλάδο από το κλείσιμο καναλιών, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη πρόσθεσε ενώ δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει τον ελάχιστο αριθμό των εργαζομένων από 400 σε 500 ανά επιχείρηση.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα κανάλια σήμερα δεν έχουν άδειες ενώ αναφέρθηκε και στα δάνεια των τηλεοπτικών καναλιών, εξηγώντας ότι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε από τα ΜΜΕ «να μην επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία» και έκανε λόγο για σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. «Κριτική σχετικά με την μεταρρύθμιση για τα κανάλια δεχθήκαμε από τους ιδιοκτήτες όχι από τους εργαζόμενους«, διευκρίνισε.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μη βιώσιμα σχήματα και  είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε η αγορά να εξορθολογιστεί. Πρόσθεσε, επίσης, πως αποδείχτηκε ότι η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να ρυθμίσει το τοπίο.

Ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε τόσο τα περί σοβιετικού μοντέλου όσο και το ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας από τη προκήρυξη του διαγωνισμού από την κυβέρνηση.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν επιθυμεί τη διενέργεια διαγωνισμού.

«Καμία σκέψη για εκλογές»

Αναφορικά με τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και πως βάση της λύσης στο ασφαλιστικό είναι η ελληνική πρόταση.

Αποδοκίμασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες φοροφυγάδες και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς. «Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται υποκινούμενοι, αν και δεν εκφράζουν πάντα δίκαια αιτήματα.

Κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και να σταματήσουν τον αποκλεισμό κυρίως των συνόρων και τόνισε πως δεν θεωρείται πιθανό να παραμείνουν στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν κάνει  λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here