Παππάς: Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες- «Κόφτης» θα μπει στις ορέξεις για επαναφορά της διαπλοκής

Στην κυβερνητική απόφαση ότι θα δοθούν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες εμμένει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επένδυση. Επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις -η δημοπρασία θα γίνει μέσα στον Αύγουστο-  σημειώνοντας πως επιβάλλεται και για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Παράλληλα, κατηγορεί τη ΝΔ για «διαρκή ταύτιση με τις θέσεις όσων αυτήν τη στιγμή έχουν κανάλια».

«Κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα, κ. Παλλήκαρη, η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα ανάγλυφα. Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων. Αποτέλεσμα; Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες, κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν και δάνεια σχεδόν ενός δισ.», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, λέει ότι θα ακολουθήσει αυτής των πανελλαδικών. Επισημαίνει ακόμη ότι αυτήν τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια. «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», τονίζει.

Ο Ν.Παππάς αποκλείει το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο κόφτης όπως αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέροντας πως κάλπες ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στο πελατειακό κράτος, στη διαπλοκή και τη λιτότητα.

Σε ερώτηση για το εάν ισχύει ότι θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, απαντά ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αντί να αναρωτηθούν για τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, προσεύχονται να πέσουν έξω τα έσοδα και να εκτροχιαστεί εκ νέου η οικονομία».

«Ούτε αυτό θα γίνει. Κόφτης, λοιπόν, θα μπει στις ορέξεις τους για επαναφορά της διαπλοκής και των πολιτικών της 5ης αξιολόγησης», τονίζει και συμπληρώνει: «Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική. Δεν κρατάει τις διάφορες λίστες στα συρτάρια. Δεν αφήνει εφοπλιστές ή ιδιοκτήτες καναλιών να μη πληρώνουν φόρους. Και από την άλλη σέβεται κάθε ευρώ φόρων που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Να σας πω μόνο δύο παραδείγματα. Εξοικονομούμε 750 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών για την κατασκευή των οδικών αξόνων. Εξοικονομούμε 100 εκατ. ευρώ από την αντικατάσταση των εργολάβων καθαριότητας στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις. Και χρήματα εξοικονομούμε, και τους μισθούς των εργαζομένων στην καθαριότητα αυξάνουμε ραγδαία. Αυτήν τη στιγμή, στο επτάμηνο είμαστε 600 εκατ. πάνω σε σχέση με τον στόχο των εσόδων. Η ΝΔ, λοιπόν, ας λέει ό,τι νομίζει. Απλώς θα αναγκάζεται να μετακινεί την πρόβλεψη για την πτώση διαρκώς παρακάτω στον χρόνο. Επειδή διαρκώς διαψεύδονται, αρχίζουν και διακινούν ψεύδη και συκοφαντίες. Αδυνατούν να μιλήσουν για το πρόγραμμά τους, το οποίο είναι ακραίο και νεοφιλελεύθερο».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπτωρο, ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά «εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας», ενώ για τα σενάρια συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής και συμπαγής», προσθέτοντας ότι «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης της κυβέρνησης είναι θεμιτός και διαρκής».

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here