Παππάς: Χυδαία πολεμική από ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Για χυδαία πολεμική που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Ελάτε να φτιάξουμε ένα ΕΣΡ. Συνειδητοποιείστε την πραγματικότητα και μην λέτε ότι θα δώσουμε και τα λεφτά πίσω. Μην λέτε ότι θα στείλετε πίσω στα σπίτια τους 15.000 παιδάκια από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι θα απολύσετε 4.000 ανθρώπους από τα νοσοκομεία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

«Κοινός παρανομαστής είναι να μην ακουμπήσουν το καθεστώς της αεροπειρατείας. Στην Ελλάδα είχαμε κανονική αεροπειρατεία όπου το κλειστό κλαμπ καναλαρχών είχε πάρει αυτό το καθεστώς με μία σκοτεινή διαδικασία έβαλε στο χέρι τις άδειες», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς και επεσήμανε ότι «δεν θα είναι καλό για την δημοκρατία να φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που πατούν κάποια κουμπιά και υπάρχουν βουλευτές που λαλάνε».

«Λύσεις για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Και αν αναφανούν, η κυβέρνηση θα τις στηρίξει. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να θεωρήσουν ότι θα συνεχίσουν να έχουν πανελλαδική άδεια», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «είμαστε σε μία φάση που έχει υπονομευθεί από την πραγματικότητα ο μύχιος πόθος της αντιπολίτευσης για οικονομική κατάρρευση και έχει κλιμακωθεί η επίθεση των καναλαρχών στην κυβέρνηση με την ΝΔ να την αναπαράγει με μεγάλη ταχύτητα».

«Η ιστορία της διαπλοκής πάει πίσω στο 1993 όταν ο Μητσατάκης έλεγε ότι με ρίχνει ο Αλαφούζος γιατί θέλει με το στανιό άδεια και ο Αλαφούζος απάντησε δημοσιεύοντας τις επιταγές που έδινε στη ΝΔ», υπενθύμισε ο υπουργός Επικρατείας και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ασκεί πίεση στη Δικαιοσύνη: «ο Κ. Μητσοτάκης είπε 12 φορές τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό. Αυτό δεν είναι πίεση; Ή μήπως δεν αντιλαμβάνεστε, δεν οσμίζεστε την πίεση των μίντια στη Δικαιοσύνη;».

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε μία αντίφαση, όπως είπε, στην στάση της ΝΔ: «η ΝΔ λέει ότι το ΕΣΡ θα έχει την αρμοδιότητα για τις άδειες και πως όταν έρθει στην εξουσία θα δώσει απεριόριστες άδειες. Δηλαδή δεν ισχύει ότι αν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση δεν θα είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης; Τάζει η ΝΔ να δώσει κάτι για το οποίο δεν θα έχει αρμοδιότητα».

«Θα εισπραχθούν συνολικά 310 εκατ. ευρώ από τους καναλάρχες. Περιμέναμε εμείς αγάπες και λουλούδια από τους καναλάρχες;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχουμε και τα ευτράπελα. Στήνονται δελτία ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει επειδή κάποιος πήγε στην τουαλέτα και ήταν εκεί και κάποιος άλλος».

Ακόμη ο Ν. Παππάς υπερασπίσθηκε τον δικηγόρο του Δημοσίου Γ.  Μαντζουράνη από την επίθεση που του έκανε ο Κ. Μητσοτάκης ρωτώντας «ποιος είναι ο λόγος; Ότι υπερασπίζεται το Δημόσιο με την μικρότερη δυνατή αμοιβή ή ότι έβγαλε στη φόρα τα τιμολόγια του Κ. Μητσοτάκη με την Siemens»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here