Παππάς, Σπίρτζης κατά Νέων-διαπλοκής: Ο έλεγχος των δανείων θα συνεχισθεί

Ευθεία επίθεση κατά της εφημερίδας τα ΝΕΑ για συκοφαντικά όπως αναφέρουν σε βάρος τους δημοσιεύματα εξαπολύουν με κοινή δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και ο έλεγχος της δικαιοσύνης για δάνεια που πήραν επιχειρήσεις ΜΜΕ θα προχωρήσουν κανονικά.

Οι υπουργοί αναφέρονται εδώ κυρίως στο γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ, του συγκροτήματος του οποίου ναυαρχίδα είναι ΤΑ  ΝΕΑ, Στ. Ψυχάρης, καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις για τον υψηλό δανεισμό του συγκροτήματος από το τραπεζικό σύστημα.  Και υπονοούν ότι γίνονται στόχοι επιθέσεων, κακόβουλων σχολίων, υπονουομένων και συκοφαντιών, προκειμένου να παρέμβουν και να σταματήσουν την έρευνα της δικαιοσύνης.

«Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής”, τονίζουν χαρακτηριστικά οι κ.κ Παππάς και Σπίρτζης.

Η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους, αναφέρουν οι δύο υπουργοί. Και συνεχίζουν:

«Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

  • Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες,
  • Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
  • Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

  • Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
  • Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.
  • Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν. Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here