Παππάς: «Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα προχωρήσει»

 

Σκληρή απάντηση στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Οπως είπε ο υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε το σχέδιο της ΝΔ να μην γίνει ο διαγωνισμός ώστε να συνεχισθεί το καθεστώς ανομίας ενώ εμφανίσθηκε και ως δήθεν προστάτης των εργαζομένων, όταν στη συζήτηση του νομοσχεδίου, πίεζε να μειωθεί το κατώτατο όριο αριθμού εργαζομένων στα κανάλια!

Ο κ. Παππάς αναρωτιέται εάν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνεί με τις απόψεις του αντιπροέδρου του και ξεκαθαρίζει ότι ο διαγωνισμός δημοπράτησης των αδειών θα γίνει , κι ας κάνουν όνειρα για το αντίθετο ο κ. Γεωργιάδης και οι φίλοι του».

Μόλις, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αγαστή σύμπνοια και συμφωνία, έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα υπέρ των συμφερόντων της διαπλοκής. Προκαλώντας εντάσεις, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού Επικρατείας, επιχείρησαν, ματαίως, να εμποδίσουν την ψήφιση της τροπολογίας που μετέφερε από τον υπουργό Επικρατείας στην ολομέλεια της Βουλής, την αρμοδιότητα λήψης απόφασης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας που θα δημοπρατηθούν.

Στη μάχη υπέρ των διαπλεκομένων πρωτοστάτησαν πολλοί. Πρώτος ο Α. Λοβέρδος, που επιτέθηκε προσωπικά στον Ν. Παππάς με σκαιούς χαρακτηρισμούς(είσαι άσχετος, υπουργός της Β. Κορέας κ.α) και απαράδεκτες εκφράσεις περί «χουντικού κοινοβουλίου».

Τη σκυτάλη πήραν ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που απογοητευμένος προφανώς από τις εξελίξεις για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα προέβλεψε ως άλλη Κασσάνδρα’ ότι «οι άδειες θα γίνουν ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης!»

Οπως προσφυώς παρατήρησε ο κ. Παππάς, οι ίδιοι βουλευτές που ωρύονταν επικαλούμενοι το Σύνταγμα, ψήφιζαν χωρίς καμία διαμαρτυρία τις περικοπές των μνημονίων.

Τελικά μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η τροπολογία πέρασε με 153 ψήφους(το ΚΚΕ για τους δικούς του λόγους απείχε!)

Η πλήρης δήλωση του Ν. Παππά

«Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε σχέδιο της ΝΔ: Να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών. Nα διατηρηθεί το καθεστώς ανομίας που επί 25 χρόνια έχτισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ως προστάτης των εργαζομένων, ενώ στο παρελθόν όλος ο ελληνικός λαός τον έχει δει να επιχαίρει όταν άνθρωποι έχαναν τη δουλειά τους. Ο ίδιος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, πίεζε να μειωθούν τα κατώτερα όρια αριθμού εργαζομένων των καναλιών που όρισε η κυβέρνηση.

Αραγε, ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσυπογράφει αυτές τις απόψεις;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διαγωνισμό. Κι ας κάνουν όνειρα για το αντίθετο ο κ. Γεωργιάδης και οι φίλοι του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here