Παππάς μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Πολύδωρα: «Επαναφέρονται οι αρμοδιοτητες στο ΕΣΡ»

Την πρώτη του δήλωση μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Βύρωνα Πολύδωρα, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο Βύρων Πολύδωρας, (πρώην υπουργός της ΝΔ επι Κων. Καραμανλή) είναι η κυβερνητικη πρόταση για την προεδρία του ΕΣΡ.

«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15», τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Εξερχόμενος ο Βυρων Πολύδωρας από την ίδια συνάντηση, είπε:

«Η πρόταση είναι τιμητική, αλλά και πρόταση ευθύνης . Επιθυμώ να συμβάλω στη θεσμική και νομική εξομάλυνση και είναι γεγονός ότι δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο. Στόχος είναι η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Αποδεχόμαστε με συνταγματική συμπεριφορά – συμμόρφωση, την απόφαση του ΣτΕ και δεν προτίθεμαι να προβώ σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει τάση επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Θα επικοινωνήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here