Ν. Παππάς: Δεν θα αφαιρεθούν άδειες γιατί δεν υπάρχουν, σύντομα η προκήρυξη

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

» Δεν θα αφαιρεθούν  τηλεπτικές άδειες γιατί απλά δεν υπάρχουν». Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα » Παραπολιτικά»   ανέφερε ότι  ο διαγωνισμός  για τις τηλεοπτικές άδειες θα  προκηρυχθεί  σύντομα και  πρόσθεσε ότι η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο «δεν αποτελεί εκδίκηση αλλά αποκατάσταση της ομαλότητας».

Εξηγώντας πως θα γίνει ο διαγωνισμός, είπε ότι αυτός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους.  «Αυτό σημαίνει ότι  θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη».

«Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα», τονίζει επίσης ο κ. Παππάς και προσθέτει: «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα».

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο  που ακούγεται από την αντιπολίτευση, να κριθεί δηλαδή ο νόμος αντισυνταγματικός, ο Νίκος Παππάς  δήλωσε  πως » αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Αναφερόμενος στην πρόθεση ορισμένων ιδιοκτητών να εκπέμψουν μέσω της Κύπρου, ο Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζει ότι για αυτό δεν χρειάζονται άδεια, μπορούν να το κάνουν και τώρα, ενώ σημειώνει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here