Παππάς για Mega: ‘Οποιος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, ας μη βρίσκει άλλες δικαιολογίες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απάντηση στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Mega, παριστάνοντας το κανάλι ως θύμα της κυβερνητικής πολιτικής στο τομέα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, έδωσε ο υπουργός Επιρατείας Ν. Παππάς. «Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες» διεμήνυσε ο υπουργός που κάλεσε όσους επικαλούνται το ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων τους κάλεσε να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Παππάς τόνισε ότι αρκετά πριν το τέλος Αυγούστου «θα έχουμε τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, ίσως με καθυστέρηση μίας εβδομάδας».

Χαρακτήρισε αμαρτωλή ιστορία την ιστορία της αδειοδότησης τονίζοντας ότι «έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι, αποφάσεις ΣτΕ που λένε ότι το καθεστώς χωρίς άδεια είναι παράνομο και αντισυνταγματικό».

«Ο αριθμός των 4 αδειών προέκυψε γιατί το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, θα πάμε σε αδειοδότηση για υψηλής ευκρίνειας δίκτυο. Κυρίως είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας. Μη βιωσιμότητα σημαίνει, ζημίες, δάνεια και διαπλοκή. Πρέπει να σπάσει η σχέση που μοιραία αναπτύσσονταν μεταξύ καναλιών, πολιτικών και τραπεζών» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το Mega τόνισε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κι αυτό υποδηλώνει πράγματα για τη βιωσιμότητα. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πριν το στάδιο της προεπιλογής. Εκεί ελέγχονται σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια οικονομικών, προέλευση χρημάτων. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ότι η ΝΔ υπονόμευσε κάθε προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και την επόμενη ημέρα κατάγγειλε τη κυβέρνηση ότι διενεργεί εκείνη τον διαγωνισμό, σημείωσε ότι «θα έπρεπε πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόφαση της Ν.Δ. να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό και διαδικαστικό εμπόδιο στη διαδικασία. Δεν θέλησε να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια».

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για τον απογαλακτισμό της από τον κρατικό μηχανισμό.«Ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο παρελθόν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ωραίο θέαμα να αλλάζουν οι διοικήσεις κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Προσέθεσε ότι όμως έχει υπάρξει και υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά και δεν θα πρέπει να λειτουργεί με προτεραιότητα να δικαιώσει τις τότε πολιτικές του.

Συμπλήρωσε μάλιστα  ότι όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρορών. «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», απάντησε στο ερώτημα αν είναι καλή η συνεργασία του κ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here