Παππάς από ΗΠΑ: Συναντίληψη Αθήνας-Ουάσινγκτον για ρύθμιση χρέους, μείωση πλεονασμάτων, πολιτικές ανάπτυξης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Οι συναντήσεις του έλληνας υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και συμβούλους του προέδρους Ομπάμα για θέματα οικονομίας, επιβεβαίωσαν για μιά ακόμη φορά την κοινή θέση Ελλάδας-ΗΠΑ ότι χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης των πολιτικών ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική επανέλαβε τη θέση τη ρύθμιση χρέους και μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού:

Μετά τις συναντήσεις του, στην Ουάσιγκτον, με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Nathan Sheets και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, κ. Adewale Adeyemo, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει εδώ και καιρό τη θέση ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν πρέπει να γίνεται με όρους που υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων.

Στις συναντήσεις μου στην Ουάσιγκτον είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να επαναβεβαιώσω τη συναντίληψή μας για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που στηρίζουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here