Πάπας Φραγκίσκος: Ο Ιησούς ποτέ δεν θα έλεγε «φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος»

 

Ο Ιησούς, ο οποίος δεν θα έλεγε ποτέ «φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος»» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της πτήσης του παπικού αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στο Βατικανό μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

«Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους»,πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι πέρυσι έκανε δεκτό στο Βατικανό έναν Ισπανό νέο ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, αλλά όπως του είπε ένιωσε την ανάγκη κι επέλεξε να αλλάξει φύλο.

«Τώρα μην γράψετε ότι ο πάπας θα αγιοποιήσει τους διαφυλικούς, διότι ήδη φαντάζομαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο πρόβλημα, για ζήτημα ηθικής. Και πρέπει να λύνεται όπως είναι δυνατόν, με την ευσπλαχνία του Θεού, με την αλήθεια, αλλά πάντα ανοίγοντας την καρδιά μας», είπε ο πάπας στους δημοσιογράφους.

Εξάλλου ο λατινοαμερικανόςς πάπας τάχθηκε κατά της θεωρίας της «έμφυλης ταυτότητας» καταδικάζοντας «την κακία που μπορεί να εντοπίσει, κανείς, στην διδασκαλία της θεωρίας αυτής».

«Είναι άλλο να έχει κανείς ομοφυλοφιλική τάση, να βιώνει αυτή την κατάσταση ή και να αλλάζει φύλο, και είναι άλλο να διδάσκεται η συγκεκριμένη γραμμή στα σχολεία, για να αλλάξει ο όλος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Φραγκίσκος τόνισε: «κατά την διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών δεν λέω ποτέ ούτε λέξη. Ο λαός είναι κυρίαρχος και θα πω μόνον αυτό: μελετήστε καλά τις προτάσεις, προσευχηθείτε και επιλέξτε κατά συνείδηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here