Παπαδημούλης: Ρεσιτάλ μικροπολιτικής από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Για ρεσιτάλ μικροπολιτικής καταγγέλει  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι αν και ψήφισαν την συμφωνία  αρνούνται τώρα την εφαρμογή της.

Μιλώντας   στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η συμφωνία έγινε από τη χώρα. Την ψήφισαν 230 βουλευτές, της προηγούμενης Βουλής, και πέντε κόμματα. Και το εντυπωσιακό είναι ότι έχουμε κόμματα που ψήφισαν τη συμφωνία και αρνούνται την εφαρμογή της, παρότι στη συμφωνία είναι γραμμένο με μεγάλη σαφήνεια το τι και πότε πρέπει να γίνει. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ρεσιτάλ μικροπολιτικής.

Και επειδή σας μιλάω από τις Βρυξέλλες, οι ομογάλακτοι κι ομοϊδεάτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού κάνουν πολύ αρνητικά σχόλια γι’ αυτή την αναξιοπιστία και την «κωλοτούμπα». Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουμε και είπαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια τις δυσκολίες που περιέχει αυτή η συμφωνία. Πήραμε την έγκριση των πολιτών να δώσουμε αυτή τη μάχη, υλοποιώντας και δύσκολα μέτρα, και οι πολίτες ξέρουν ότι το συμφέρον της χώρας πια είναι να περάσουμε γρήγορα -και χωρίς παιχνίδια καθυστερήσεων από την πλευρά των δανειστών- την πρώτη αξιολόγηση, για να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, που είναι πια στο τραπέζι, και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στη χρονιά, σιγουρεύοντας τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά και για να αφήσουμε -εύχομαι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016- πίσω μας τα capital controls.

Έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα πάρουν χρόνο, αλλά ο στόχος μας είναι να πετυχαίνουμε μετρήσιμα αποτελέσματα

Το πακέτο των μέτρων που έχει συμφωνήσει να πάρει δημοσιονομικά η χώρα για το 2015 και το 2016 -και με αύξηση εσόδων και με περικοπή δαπανών, σαν σύνολο- είναι 6,4 δις, μικρότερο από τα χρήματα που χάνει κάθε χρόνο το δημόσιο ταμείο και πληρώνουμε εμείς ως καταναλωτές με ΦΠΑ. Αν αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, αν διευρυνθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, ως όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μπορούμε να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, με ελάφρυνση των μόνιμων φορολογικών υποζυγίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη για να διατηρήσει την τακτική του να πληρώνουν οι μικροί και οι μεσαίοι και να είναι στο απυρόβλητο η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το πελατειακό κράτος. Έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα πάρουν χρόνο, αλλά ο στόχος μας είναι να πετυχαίνουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Όλες αυτές οι «τηλεδίκες», που κάποιοι βιάστηκαν να στήσουν για τα «πόθεν έσχες», θα αποδειχθούν «άνθρακες ο θησαυρός»

Σε ό,τι αφορά στην ιστορία με τα «πόθεν έσχες», θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούν τη λειτουργία των θεσμών. Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» μετέχουν όλα τα κόμματα. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή την ιστορία δεν θα αποδώσει καρπούς. Κατά τα άλλα, θέλω ως πολίτης αυτής της χώρας, να λάμψει η αλήθεια πλήρως προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι όλες αυτές οι «τηλεδίκες», που κάποιοι βιάστηκαν να στήσουν, θα αποδειχθούν «άνθρακες ο θησαυρός».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here