Παπαδημητρίου: Προσέλκυση επενδύσεων με αβαντάζ την σταθερότητα του ευρώ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Απάντηση σε όσους επιχείρησαν να τον υπονομεύσουν πριν καν ακόμη αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έσωσε ο νέος υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον κ. Σταθάκη, τόνισε με έμφαση, ότι στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, αξιοποιώντας τη νομισματική σταθερότητα που προσφέρει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης. «Θα υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις» επισήμανε.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, παρέχει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την ασφάλεια των ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών που για τους επενδυτές αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη σταθερά.

Μίλησε ακόμη για «υψηλού επιπέδου εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό» στη χώρα, το οποίο είναι πρόθυμο για δουλειά.

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου και καταλήγοντας είπε ότι φιλοδοξεί να υπηρετήσει την πατρίδα και την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

Με τις φράσεις αυτές ο κ. Παπαδημητρίου βάζει στη θέση τους τα διάφορα παπαγαλάκια, που επικαλούμενα παλαιότερες θέσεις που είχε αναπτύξει σε επιστημονικά συνέδρια, έσπευσαν να τον αποκαλέσουν Βαρουφάκη νο 2.

Ο κ.Παπαδημητρίου είχε εκφρασθεί παλαιότερα υπέρ της καθιέρωσης ενός άλλου τύπου, παράλληλου, «μαλακότερου» ευρώ για τις χώρες του Νότου, κάτι που ίσως αποτελούσε μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας.

Ομως ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι η θέση της κυβέρνησης και του ίδιου πλέον είναι ότι η χώρα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here