Παπαδημητρίου: Παραπλανητική η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι παλαιότερη αναφορά του για παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα «ίσως να ήταν λάθος, δεν είναι ρεαλιστικό τώρα».

Όπως εξήγησε, ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό, ενώ ανέφερε ότι το 2012 σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι το 2017 «θα έχουμε το πλεόνασμα που πρέπει να έχουμε» και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων. Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, αναφερόμενος στη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα.

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία για την Ευρώπη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση για ενδεχόμενες πολιτικές αλλαγές στην Αυστρία ή τη Γαλλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here