Παπαδημητρίου: Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα

Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

«Η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα, δεν την καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική από τις χώρες – μέλη, αντίστοιχου επιπέδου ανάπτυξης», δήλωσε ο κύριος Παπαδημητρίου.

«Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο κατηγορούν την κυβέρνηση για την εφαρμογή του. Από τη μία, προσάπτουν στην κυβέρνηση ότι συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης, και από την άλλη την κατηγορούν ότι καταστρέφει την οικονομία, επειδή αυξάνει τη φορολογία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «και όταν αντί της καταστροφής, έρχεται η μερική διευθέτηση του χρέους, τότε φυσικά φωνάζουν. Όπως το λέμε στα αγγλικά “too little, too late”».

Πάντως, στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας εκτίμησε πως και το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, με αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων, με νέες απώλειες θέσεων εργασίας και στρεβλώσεις στην αγορά που δεν οδηγούν πουθενά.

Στην ίδια εκδήλωση όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομίας οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν μόνο αν στελέχη και ηγεσία συνεργαστούν για την βιωσιμότητα τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here