Πανούσης: Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιός διαρρέει;

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Για «κατηγορίες και υπαινιγμούς καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο» σε βάρος του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μετά την κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα Δ. Δασούλα.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Παρασκευόπουλου – Τόσκα σχετικά με την διαρροή διαλόγων απο καταγραφές της ΕΥΠ.
Μετά την κατάθεσή του ο κ. Πανούσης δήλωσε: Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.  Μετά απο μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο να πουν τη δική τους εκδοχή. Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν.

Αναφερόμενος στις διαρροές διαλόγων απο τις καταγραφές της ΕΥΠ , ο κ. Πανούσης είπε:
Δεν είναι έτσι το πράγμα, επειδή η δεύτερη μηνυτήρα αναφορά των υπουργών θα συζητηθεί. Υπάρχει μια υποψία αναντιστοιχίας, ανάμεσα στα ακούσματα, αυτοί που άκουγαν, δεν άκουγα εγώ, στα έγγραφα και στις δημοσιογραφικές διαρροές. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε αξιόπιστοι είναι να κάτσει το ένα πλάι στο άλλο, τι ακριβώς και με ποιον τρόπο και με ποια νομιμότητα ακούγανε αυτοί που ακούγανε, καταγράφανε αυτοί που καταγράφανε, τι αντιστοιχία έχουν με αυτά που κατέθεσα που μου τα έδωσαν, δεν τα παρήγαγα μόνος μου και τι σχέση έχουν με τις διαρροές. Απλώς θέτω ένα ερώτημα λογικής, αν θέλετε το αποδέχεστε: Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιος διαρρέει; Ποιος άλλος έχει τα έγγραφα και μπορεί να τα διαρρέει με τον δικό του τρόπο ακριβώς για να στοιχειοθετήσει τη μηνυτήρια αναφορά περί διαρροής;

Δημοσιογράφος: Εσείς έχετε την απάντηση;
Πανούσης: Μέσα μου, ως εγκληματολόγος την έχω.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here