Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Δωρεά έξι θερμοκοιτίδων από τη βελγική ιατρική κοινότητα

ΦΩΤΟ: Iefimerida

Έμπρακτα έδειξε την αλληλεγγύη της μία ομάδα Βέλγων πανεπιστημιακών γιατρών προς τους ασθενείς και τους γιατρούς στην Ελλάδα, παραδίδοντας μέσα στη βδομάδα έξι θερμοκοιτίδες για πολύ πρόωρα νεογνά στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «όχι στο Grexit στην υγεία» έγινε η δωρεά, μία εκστρατεία η οποία διεξήχθη την περασμένη χρονιά από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ULB των Βρυξελλών σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint-Pierre αλλά και με την ταυτόχρονη υποστήριξη μιας σειράς άλλων βελγικών νοσοκομείων.

«Είναι σαφές ότι με αυτήν τη χειρονομία δεν θα λύσουμε την ιατρική κρίση στην Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τους Έλληνες γιατρούς που υποφέρουν από την έλλειψη εξοπλισμού και υποστήριξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ULB Ιβόν Ενγκλέρ, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στην παράδοση των έξι θερμοκοιτίδων στη Θεσσαλονίκη.

«Με αυτές τις θερμοκοιτίδες μπορούν να σωθούν οι ζωές των νεογέννητων, των αυριανών Ευρωπαίων πολιτών» τόνισε, όπως και το γεγονός ότι οι Βέλγοι γιατροί θα συνεχίσουν να πιέζουν τις πολιτικές αρχές, για τη διαφύλαξη του ελληνικού προϋπολογισμού στον τομέα της υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here