Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στις 10 το πρωί

ΦΩΤΟ: IN TIME

Πανελλαδική στάση εργασίας  πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου  οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας-Κέντρων Υγείας (ΠΕΔΥ – ΚΥ) να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την «οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ”.

Οι γιατροί ζητούν να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες τους, να διαμορφωθεί άμεσα χάρτης υγείας με καταγραφή κυρίως των υγειονομικών αναγκών και όχι μόνο των δομών, να στηριχθεί το σύστημα υγείας με στοχευμένες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, εφοδιασμό των νοσοκομείων με νοσοκομειακό υλικό, και επαναφορά της μισθοδοσίας στα ίδια τα νοσοκομεία.

Οι γιατροί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 2 Δεκεμβρίου καθώς η ΟΕΝΓΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Την ημέρα της απεργίας όλες οι δομές του ΕΣΥ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here