Κουίκ κατά Φίλη για τα θρησκευτικά: «Προχωράμε με οδηγό την Παναγία»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Δεν θα κάνουμε πίσω» δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει για το μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας. 

Σε συνέντευξή του στον realfm ζητεί από τον Νίκο Φίλη να τις αποσύρει, ξεκαθαρίζει ότι έαν οι επίμαχες ρυθμίσεις έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσουν και σε ένα ρεσιτάλ θρησκευτικής προσήλωσης… τονίζει ότι «εμείς προχωράμε με οδηγό την Παναγία».

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαφείς και το έχουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Προχωράμε με οδηγό την Παναγία. Είμαστε δίπλα στο πλευρό της Εκκλησίας…Εμείς ζητάμε ο κ. Φίλης να αποσύρει τα όσα σκέφτεται περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, να είναι λίγο πιο προσεχτικός όταν αναφέρεται στην Ιεραρχία και γενικά στους Ιερείς που έχουν δώσει αίμα για να είναι όρθια αυτή η πατρίδα και να βάλει το θέμα στην Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων της Εκκλησίας. Να κάνει διάλογο με την Εκκλησία και βεβαίως να κάνει διάλογο και με εμάς τους ΑΝΕΛ. Είμαστε μέσα στην κυβέρνηση, εταίροι».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «αν ο κ. Φίλης ακολουθεί προσωπική ατζέντα», απάντησε:

«Εσείς πιστεύετε ότι όλοι μέσα στην κυβέρνηση ή όλοι μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ή όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με κινήσεις που δημιουργούν εντάσεις και καχυποψίες στη σχέση μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας; Όχι, αυτό είναι σαφές».

»Εμείς οι ΑΝΕΛ δεν το δεχόμαστε αυτό. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να μαζευτεί η κατάσταση. Δεν θα φύγουμε από το πλευρό της Εκκλησίας» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και ότι η χημεία Τσίπρα-Καμμένου είναι εξαιρετική», πρόσθεσε.

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα της Εκκλησίας» επισήμανε και δήλωσε πως σε οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν αλλάγές στα θρησκευτικά αν πάνε προς ψήφιση στη Βουλή. «Είναι πασιφανές ότι ζητάμε να αποσυρθούν», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here