Πακιστάν: 15χρονος έκοψε το χέρι του για να εξιλεωθεί από βλασφημία

Πίστευε ότι έχει διαπράξει βλασφημία μέσα σε τέμενος και έκοψε ηθελημένα το χέρι του για να εξιλεωθεί.  

Οπως έγινε γνωστό από την τοπική  αστυνομία, το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 15χρονο  Πακιστανό έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ένα χωριό που απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Λαχώρη, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ.

Το παιδί είχε πάει σε ένα τζαμί, σε μία συγκέντρωση για να τιμηθεί ο προφήτης Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι αυτοί που αγαπούν τον προφήτη θα πρέπει πάντα να προσεύχονται και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς είχε σταματήσει να το κάνει.

Ο 15χρονος σήκωσε κατά λάθος το χέρι του, επειδή δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση, και αμέσως το πλήθος τον κατηγόρησε για βλασφημία.

Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο έφηβος έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και ξαναπήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη.

Ο Άχμεντ είπε ότι είδε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι του χωριού επευφημούν το νεαρό αγόρι και οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για τον γιο τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα.

Η κατηγορία της βλασφημίας στο Πακιστάν είναι πολύ σοβαρή και συχνά προκαλεί βίαια επεισόδια ή ακόμη και το λιντσάρισμα των «υπόπτων».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here