Πακιστάν: την έκαψαν ζωντανή επειδή αρνήθηκε πρόταση γάμου

Πέντε άνδρες βασάνισαν  και στο τέλος έκαψαν  ζωντανό ένα 19χρονο κορίτσι στο Πακιστάν, επειδή  είχε αρνηθεί πρόταση γάμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εκεί αστυνομικές αρχές το κορίτσι παραθέριζε κοντά στο Ισλαμαμπάντ, στο χωριό Ντεβάλ, όπου και τις επιτέθηκαν οι άνδρες. Ο θείος της είπε «την πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της»

Οι δράστες ενεργούσαν υπό τις εντολές του πρώην εργοδότη του κοριτσιού, διεθυντή σχολείου στο οποίο εκείνη είχε εργαστεί παλιότερα. Οταν ο άνδρας της έγινε πρόταση γάμου, το κορίτσι αρνήθηκε. Ο πρώην εργοδότης της  όμως δεν ήταν επιθυμητός ως γαμπρός ούτε στην υπόλοιπη οικογένειά της, επειδή ήταν μεγάλος στην ηλικία και είχε ήδη πάρει διαζύγιο δυο φορές.

Είναι το δεύτερο κορίτσι που το καίνε για παρόμοιους λόγους μέσα σε ένα μήνα στο Πακιστάν. Το προηγούμενο περιστατικό στις 29 Απριλίου  αφορούσε σε ένα κορίτσι που το «αμάρτημά» του ήταν πως βοήθησε μια φίλη να ξεφύγει από έναν άντρα που ήθελε να την παντρευτεί με το ζόρι. Εκείνο το κορίτσι (που απλά βοήθησε το άλλο να γλιτώσει) καταδικάστηκε από το συμβούλιο του χωριού της να στραγγαλιστεί και να καεί … Στην περιοχή η «πυρά» είναι πολύ διαδεδομένη γιατί ακόμα κι αν το θύμα ζήσει, λόγω της σοβαρής παραμόρφωσης δεν θα θέλει κανείς να το παντρευτεί…..

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here