Πακιστάν: Ομαδική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών με φόλες

Πράξη βαρβαρότητας από τις επίσημες αρχές του Πακιστάν, σε βάρος αδέσποτων σκυλιών. Με αιτιολογία την καταπολέμηση της λύσσας.έχουν προχωρήσει σε μαζική εξόντωση των συμπαθών τετράποδων, όχι με ευθανασία, αλλά με φόλες.

Φωτογραφίες που μεταδίδει το Reuters δείχνουν μια μπουλντόζα να απομακρύνει εκατοντάδες νεκρά σκυλιά που έχουν συγκεντρωθεί στην άκρη του δρόμου από εργάτες του δήμου.

Τα προγράμματα μαζικής εξόντωσης αδέσποτων με δηλητηριώδη δολώματα έχουν προκαλέσει κατακραυγή, με οργανώσεις για την προστασία των ζώων να τονίζουν ότι οι Αρχές θα έπρεπε να εμβολιάζουν και να στειρώνουν τα ζώα αντί να τα δηλητηριάζουν.

Οι υπεύθυνοι όμως απαντούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ακριβότερο από τις φόλες. Όπως είχαν υποστηρίξει στη διάρκεια παρόμοιου προγράμματος το 2015, περίπου 150.000 κάτοικοι του Καράτσι, μιας πόλης των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, δαγκώνονται από λυσσασμένους σκύλους κάθε χρόνο. Περίπου ένας στους πέντε από αυτούς προσβάλλεται τελικά από τη θανατηφόρο νευρολογική ασθένεια.

Η στάση των πακιστανικών αρχών προκαλεί οργισμένα σχόλια και στο Twitter, με ορισμένους να επισημαίνουν ότι οι κακές επιδόσεις του Πακιστάν όσον αφορά την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν προσφέρουν περιθώριο ελπίδας για την ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here