Παγκόσμια Τράπεζα: Ευκολία του επιχειρείν- Στην 61η θέση μεταξύ 190 χωρών η Ελλάδα

ΦΩΤΟ: Newsbomb

Στην 61η θέση μεταξύ 190 χωρών, βρέθηκε η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν (Doing Business 2017).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επίδοσή της διαμορφώθηκε στο 68,67% του ανώτατου επίπεδου στον κόσμο και η βαθμολογία της προέκυψε από την αξιολόγηση δέκα επιμέρους δεικτών. Η βαθμολογία της χώρας έμεινε σταθερή στους επτά από τους δέκα δείκτες, ωστόσο μειώθηκε στον δείκτη της πληρωμής φόρων στο 78,22% από 78,65% πέρυσι και αυξήθηκε στον δείκτη καταγραφής περιουσίας στο 49,67% από 49,62% και στον δείκτη ολοκλήρωσης της πτωχευτικής διαδικασίας στο 56,66% από 56,28%.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης για την ευκολία του επιχειρείν βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, ακολουθεί η Σιγκαπούρη, η Δανία, το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, η Κορέα, η Νορβηγία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, στην έκθεσή της τονίζει ότι ένας αριθμός χωρών, υλοποίησε βασικές μεταρρυθμίσεις κάνοντας με αυτό τον τρόπο ευκολότερη την έναρξη και λειτουργία επιχειρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here