Πίσω στα μπλόκα για αποφάσεις οι αγρότες, μετά τη 5ωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά την μαραθώνια 5ωρη συζήτηση τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Εγινε ουσιαστικός διάλογος», είπαν οι αγρότες αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσαν πως κατέγραψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Τώρα όπως είπαν δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο παρά να επιστρέψουν στα μπλόκα και να πάρουν όλοι μαζί τις αποφάσεις τους για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, δεν έδωσαν καμία απάντηση..

Ανοίγοντας τον διάλογο ο πρωθυπουργός, αποκάλεσε «καλή βάση για διάλογο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα αιτήματα των αγροτών. Ωστόσο υπενθύμισε την οικονομική κατάσταση της χώρας και προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει ανάκτηση του εθνικού πλούτου δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από τη κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, παρίστανται οι Σωκράτης Φάμελλος και Σταύρος Αραχωβίτης.

Καταγγελίες για αποκλεισμούς

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, που καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι συνάντησαν «πόρτα στα ονόματά τους», λέγοντας:

«Σήμερα είχαμε το ραντεβού μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις λύσεις των προβλημάτων κυρίως των νέων αγροτών, αλλά και του υπόλοιπου αγροτικού τομέα και στη συνέχεια που είχαμε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Να συναντήσουμε πόρτα στα ονόματά μας, που είχαμε δώσει για να πάμε να συζητήσουμε εμείς οι θεσμοί μαζί με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά κυρίως αυτά που εκπροσωπώ περιμένουν κι από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε στο διάλογο. Η κυβέρνηση βλέπουμε ότι δεν θέλει το διάλογο».

Στις ίδιες καταγγελίες προχώρησαν και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. «Καταγγέλλουμε τη σημερινή συνάντηση γιατί κατάφορα παραβιάζονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα, και από αλλού μας ήρθαν» δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Στις παραπάνω καταγγελίες η κυβέρνηση απαντά πως αρνητική ήταν στη συμμετοχή ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τη συνάντηση απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Μαλγάρων που ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, Τρίτη. Ωστόσο, από τη χθεσινή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη προκύπτει πως το ραντεβού με τα μπλόκα ήταν για τη Δευτέρα. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι εδώ σήμερα, είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here