Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Γιλντιρίμ

Πήρε σήμερα όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου την ψήφο εμπιστοσύνης της τουρκικής Βουλής η νέα κυβέρνηση της χώρας, υπό τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ είναι στενός φίλος και σύμμαχος του Ερντογάν τον οποίο ακολουθεί πιστά εδώ και τρεις δεκαετίες.  Ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ως νέου ηγέτη του ΑΚP στο έκτακτο συνέδριο που έγινε πρόσφατα μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μια από τις πρώτες «υποχρεώσεις» του Γιλντιρίμ προς τον ευεργέτη το Ερντογάν, θα είναι να διαμορφώσει το νέο σύνταγμα της χώρας ώστε ο πρόεδρος να έχει αυξημένες αρμοδιότητες -να είναι ουσιαστικά και πρωθυπουργός.

Πρόκειται για την 65η κυβέρνηση της που εχει την ψήφο 315 βουλευτών από ένα σύνολο 550. Παρόντες ήταν όμως μόνον 453. Αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης οι 138

Οπως διαβάσαμε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ο Γιλντιρίμ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είπε «η κυβέρνησή μας είναι κυβέρνηση όλου του λαού, θα ενισχύσουμε  ακόμα περισσότερο τις δημοκρατικές διαδικασίες, θα δώσουμε περισσότερες ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα και θα δουλέψουμε μέρα νύχτα για την ενότητα του έθνους μας

Το νέο υπουργικό συβούλιο επισκέφθηκε και το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Περισσότερα για το βιογραφικο του Γιλντιρίμ μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ

Για την παραίτηση Νταβούτογλου μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here