Πέτρος Πικρός: 60 χρόνια από τον θάνατό του- Εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή δημοσιογράφου

Με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του, εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο και στη σπουδαιότητα της προσωπικότητας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Πικρού, ενός ξεχασμένου αριστερού διανοούμενου, πραγματοποιεί το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 18.30, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ.

Στην εκδήλωση πρόκειται να μιλήσουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Χριστίνα Ντουνιά, ο συγγραφέας- δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας, ο Γιώργος Λεονταρίτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μηλιώνης.

Για την ιστορία, ο Κωνσταντινουπολίτης Ιωάννης Γεναρόπουλος, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του, υπήρξε από τους σημαντικότερους συγγραφείς της δεκαετίας του 1920. Μεγάλωσε στην Ελβετία και σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι και Βιοχημεία στη Γερμανία. Πεζογράφος, δημοσιογράφος, κριτικός, μεταφραστής, ρήτορας των φοιτητικών και εργατικών συγκεντρώσεων, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τη συμμετοχή του στο αριστερό κίνημα, όσο και με την ιδιότυπη πεζογραφία του.

Για ένα φεγγάρι, διετέλεσε αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη» και εκδότης του περιοδικού «Πρωτοπόροι», καθώς επίσης εργάστηκε και ως μαχητικός ρεπόρτερ σε πολλές εφημερίδες.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here